DLRR ir ieguvusi AS “Ukrainas dzelzceļš” atestācijas sertifikātu gandrīz visu tipu lokomotīvju remontam

AS “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” (DLRR), kas pieder dzelzceļa koncernam Skinest Rail, saņēmusi AS “Ukrainas dzelzceļš” atestātu par tiesībām veikt gandrīz visu tipu lokomotīvju remontu, kas darbojas sliežu platumā 1520mm.

Tas nozīmē, ka AS “Ukrainas dzelzceļš” oficiālā līmenī ir atzinis DLRR tehnoloģisko un ražošanas procesu atbilstību. Līdz šim, rūpnīca veica lokomotīvju remontu pēc privāto Ukrainas uzņēmumu pasūtījuma.

Pēc AS “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” valdes locekļa Gata Kamarūta teiktā, pirms atestāta saņemšanas, tika veikti vairāku līmeņu tehniskie auditi, kuru ietvaros AS “Ukrainas dzelzceļš” pārstāvji vērtēja rūpnīcas tehniskās iespējas un atbilstību lokomotīvju remontam. “Atestāts oficiāli apstiprina mūsdienīgas tehnoloģiskās bāzes un kvalificēta personāla pieejamību, kas ir spējīgs īstenot sarežģītus lokomotīvju remonta un modernizācijas projektus”, - sacīja Kamarūts. Viņš precizēja, ka dokuments paredz tiesības veikt 14 lokomotīvju tipu t.i. prakstiski visu eksistējošu lokomotīvju sēriju, tekošos, vidējos un kapitālos remontus.

Uz doto brīdi DLRR jau ir ieguvusi vairāku Baltijas un citu Eiropas Savienības valstu uzņēmumu, kā arī uzņēmumu, kas darbojas sliežu platumā 1520mm, analoģiskas atļaujas vilces ritošā sastāva remonta veikšanai. “Ceram, ka tuvākajā laikā arī Ukrainas dzelzceļš kļūs par vienu no mūsu sadarbības partneriem”, - piebilda Kamarūts.

Kamarūts atzīmēja, ka šāda atestāta saņemšanai ir arī liela sociāli-ekonomiska nozīme. “Jaunu pasūtījumu saņemšana ļaus mums radīt jaunas darba vietas, kas rezultātā veicinās gan pilsētas, gan reģiona ekonomiku” – sacīja Kamarūts.

Skinest Rail Ukrainas pārstavniecības vadītājs Maksims Mišolovka atzīmēja, ka Daugavpils Lokomotīvju Rūpnīcai un Skinest Rail ir visi nepieciešamie resursi, lai sniegtu Ukrainas nacionālā dzelzceļa pārvadātājam savu palīdzību vilces ritošā sastāva remontā un modernizācijā. “Konkrētajā gadījumā, mūsu kā starpnieka starp rūpnīcu un pasūtītāju uzdevums ir nodrošināt kvalitātīvu, precīzu un ātru pušu komunikācijas procesu. Mēs plānojam, kā turpināt veikt lielo privāto uzņēmumu lokomotīvju remontu, tā arī piedalīties Ukrainas dzelzceļa izsludinātajos konkursos par lokomotīvju remontu.” – sacīja Mišolovka.

Skinest Rail ir starptautisks dzelzceļa nozares koncerns, kas sniedz kvalificētus pakalpojumus dzelzceļa transporta un būvniecības jomās. Skinest Rail ir pārstavniecības Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Ukrainā, Krievijā, Polijā, Gruzijā, Kazahstānā, Somijā un Horvātijā.

Papildus informācija:
Gatis Kamarūts
AS “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca”
Valdes loceklis

Maksims Mišolovka